Reteta traditionala italiana pentru prepararea rulourilor Cannelloni cu pui si sos de rosii
Ingrediente cannelloni cu pui si sos de rosii:
500 g carne de pui, tocata
800 g rosii decojite taiate cubulete
125 g cannelloni
250 ml smantana sau iaurt
1 ceapa mica tocata marunt
2 morcovi tocati sau rasi
2 cepe verzi, tocate
1 ardei iute tocat (fara seminte)
4 linguri vin alb sau supa de pui
1 ou
2 linguri ulei masline
2 linguri parmezan ras
1/2 legatura patrunjel verde, tocat
800 g rosii decojite taiate cubulete
125 g cannelloni
250 ml smantana sau iaurt
1 ceapa mica tocata marunt
2 morcovi tocati sau rasi
2 cepe verzi, tocate
1 ardei iute tocat (fara seminte)
4 linguri vin alb sau supa de pui
1 ou
2 linguri ulei masline
2 linguri parmezan ras
1/2 legatura patrunjel verde, tocat
Modul de preparare a retetei:
Se da drumul cuptorului, sa fie incins cand bagam tava cu cannelloni in
el.
Se pune uleiul intr-o tigaie si se caleste ceapa, ardeiul iute si
morcovul.
Se adauga rosiile, frunzele de patrunjel si vinul sau supa de
pui si un varf de lingurita de sare, pentru ca rosiile sa lase sucul.
Se
lasa pe foc 10 minute.
Oul se bate si se amesteca ceapa verde cu
carnea de pui, oul, smantana, parmezanul.
Se condimenteaza cu sare si
piper alb proaspat rasnit.
Compozitia de cannelloni se pune in cornet si
se umplu rulourile.
Se unge o tava cu ulei de masline, se toarna jumatate din sosul de rosii, se aseaza cannelloni unul langa altul si se toarna restul de sos de rosii.
Se unge o tava cu ulei de masline, se toarna jumatate din sosul de rosii, se aseaza cannelloni unul langa altul si se toarna restul de sos de rosii.
Rulourile Cannelloni se dau la cuptor 40
- 50 minute.
Se servesc fierbinti, dar pot fi pastrate si reincalzite
la cuptor.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu