Merele coapte la cuptor sunt o reteta de desert care poate fi preparata repede, chiar si de tinerele gospodine. Merele coapte se servesc calde sau reci, pudrate cu zahar vanilat.
Ingrediente
-mere (preferabil ionatane)
-zahar
-unt
-scortisoara
-zahar
-unt
-scortisoara
Modul de preparare a retetei:
Merele se spala si se scobesc pentru a se indeparta cotorul, cu grija astfel incat baza sa nu se sparga.
Merele se spala si se scobesc pentru a se indeparta cotorul, cu grija astfel incat baza sa nu se sparga.
Se aranjeaza merele intr-o forma
termorezistenta sau fiecare mar intr-o ceasca rezistenta de portelan, si
se pune in scobitura fiecarui mar 1/2 felie de unt, 1 praf de cutit
scortisoara macinata si zahar tos.
Se dau la cuptor. Merele coapte sunt
gata in aproximativ 30 min.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu