Ciupercile cu sos Remoulade sunt excelente ca aperitiv.
Ingrediente ciuperci cu sos remoulade:
1 kg ciuperci
1 borcan de maioneza sau: 500 ml ulei, 1 lingura mustar, 2 galbenusuri
1 ceapa mijlocie
1 castravete
1 lamaie
2 oua integi, fierte tari
1 borcan de maioneza sau: 500 ml ulei, 1 lingura mustar, 2 galbenusuri
1 ceapa mijlocie
1 castravete
1 lamaie
2 oua integi, fierte tari
Modul de preparare a retetei:
Ciupercile se curata si se spala; se taie ciupercile felii, apoi se fierb in apa cu sare si se strecoara.
Ciupercile se curata si se spala; se taie ciupercile felii, apoi se fierb in apa cu sare si se strecoara.
Preparam sosul Remoulade pentru
ciuperci: facem maioneza din 2 galbenusuri, 1 lingura de mustar si 500
ml ulei.
Adaugam la sosul pentru ciuperci o ceapa tocata marunt, un
castravete dat pe razatoare, zeama de la o lamaie mare, 2 oua fierte
tari date pe razatoare, sare si piper.
Amestecam sosul Remoulade pana
devine omogen, apoi il turnam peste felioarele de ciuperci.
Pentru ciupercile cu sos Remoulade putem folosi ciuperci champignon, ciuperci agaricus, manatarci, ghebe, galbiori sau pastrav de copac (ciupeci Pleurotus).
Pentru ciupercile cu sos Remoulade putem folosi ciuperci champignon, ciuperci agaricus, manatarci, ghebe, galbiori sau pastrav de copac (ciupeci Pleurotus).
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu