vineri, 18 mai 2012

Spaghete Carbonara

Descrierea retetei:

Spaghetele Carbonara e o reteta de paste traditional italiene.
Ingrediente spaghete carbonara:
  • 250-400 g kaiser afumat, taiat felii
    • 500 g spaghete fierte
    • 3 catei de usturoi, pisati
    • 4 oua
    • 70 g parmezan ras
    • patrunjel verde tocat
    • busuioc, piper, sare

 Modul de preparare a retetei:

Se fierb spaghetele al dente, conform indicatiilor de pe ambalaj. Se scurg dar pastram cateva linguri din apa in care au fiert, pentru a o adauga la spaghetele carbonara daca acestea ies prea uscate.
Kaiserul se taie rustic si se prajeste 5 minute cu 1 lingura de ulei. 

Daca kaiserul a lasat multa grasime se mai scurge din ea. Se adauga usturoiul tocat si se mai tine pe foc 1 minut. 
Se pun in tigaie si spaghetele si se amesteca. 

Dupa un minut se ia tigaia de pe foc si, amestecand continuu in spaghete, se toarna incet ouale batute in prealabil cu un varf de cutit de sare. 

Cand punem ouale peste paste, spaghetele trebuie sa fie fierbinte, astfel incat ouale sa se intareasca pe paste.
 
Se adauga parmezanul si se amesteca pastele. 
Daca spaghetele sunt prea uscate se stropesc cu apa in care au fiert.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu