Salata verde ajuta digesti

Verdeturile si legumele de primavara ajuta digestia si sunt ideale pentru o cura de detoxifiere a organismului, la indemna oricui. O salata racoritoare va combina cat mai multe dintre aceste ingrediente, cu tot cu vitaminele si mineralele lor, indispensabile corupului tau, iar salata verde, in special, se va ocupa de tranzitului intestinal si activitatea fiicatului.

Alimente minune anti-îmbătrânire

Sănătatea se menţine cu o combinaţie de alimente, nu doar cu proteine sau crudităţi. Aflaţi ce nu ar trebui să vă lipsească din dietă pentru a trăi mult şi bine. Bazaţi-vă pe legume şi fructe cât mai colorate “Aici intră gama antioxidanţilor, alimentele care luptă cu radicalii liberi, responsabili de îmbătrânire. Vorbim de legume şi fructe cât mai colorate”....

This is default featured slide 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

Salata verde cu masline si rosii

Pentru aceasta primavara, incearca o reteta usoara, din salata verde , rosii si masline. Fa un dressing simplu si bucura-te de verdeata de primavara...

miercuri, 5 septembrie 2012

Friptura de vita in sos de vin

Friptura de vita in sos de vin

O reteta delicioasa de friptura de vita in sos de vin din: ceapa, telina, morcov, cimbu, vin rosu, otet, boabe de piper, foi de dafin, file de vitel, ulei, paine de secara, ceapa, slaninuta, unt, vin rosu, supa de vita, ienibahar, cuisoare, stafide si sare.

Ingrediente:
  • 1 ceapă
  • 100 g ţelină
  • 1 morcov
  • 1 linguriţă cimbru tocat
  • 1 l vin roşu
  • 200 g oţet
  • 1 linguriţă boabe de piper
  • 2 foi de dafin
  • 800 g file de viţel
  • 5 linguri ulei
sos:
  • 100 g pâine de secară uscată
  • 1 ceapă
  • 50 g cubuleţe de slăninuţă
  • 1 lingură unt
  • 300 ml vin roşu
  • 500 ml supă de vită
  • 5 boabe de ienibahar
  • 3 cuişoare
  • 50 gstafide
  • sare

Mod de preparare:
Se taie cuburi legumele; se toacă cimbrul. Se amestecă împreună cu vinul, oţetul şi mirodeniile; se aşază carnea în această marinată şi se lasă să stea cca 8 ore. Se şterge şi se prăjeşte în ulei. Se strecoa­ră marinata şi se încălzeşte la 80°C.
Se adaugă carnea şi se lasă să se înăbuşe înăuntru 1-1/2 ore. Se mărunţeşte pâinea de secară, eventual se dă prin maşina de tocat. Se toacă ceapa. Se prăjesc cubuleţele de slăninuţă în unt şi se sting cu puţin vin; se lasă să fiarbă până ce-şi reduce volumul.
Se repetă procedeul până ce vinul se epuizează. Se toarnă supa şi se adaugă mirodeniile; se dă în fiert şi se lasă să-şi reducă volumul, apoi se strecoară. Se adaugă pâinea de secară şi stafidele. Se condimentează cu sare şi piper.

Friptura de vita in sos de vin

Friptura de vita in sos de vin
Pofta buna!

Rulada cu ciuperci

O reteta de rulada cu ciuperci din: ciuperci, unt, faina, lapte, oua, cascaval, ceapa, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:
  • 400 g ciuperci proaspete
  • 75 g unt
  • 100 g faina
  • 500 ml lapte
  • 5 oua
  • 200 g cascaval
  • 1 ceapa
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare:
Amestecati intr-un castron faina cu laptele, pus cate putin pentru a nu se forma cocoloase. omogenizati bine compozitia cate trebuie sa aiba consistenta unei smantani subtiri.
Separat intr-un alt castron, bateti ouale cu un praf de sare si cu putin piper proaspat macinat, apoi puneti-le in castronul cu amestecul de faina si lapte si amestecati bine. Puneti in tava aragazului hartie de copt, ungeti hartia cu putin unt si turnati in tava amestecul de faina, lapte si oua.
Puneti tava in cuptorul incins si coaceti blatul la foc potrivit circa 20-25 de minute, dupa care rasturnati-l pe un servet de bucatarie umezit si rulati-l. Curatati spalati si tocati marunt ceapa, apoi caliti-o in unt 1-2 minute la foc mic, dupa care puneti ciupercile curatate, spalate si tocate marunt.
Caliti-le la foc potrivit pana cand se evapora toata zeama pe care acestea o lasa, apoi puneti patrunjelul tocat marunt si potrivit de sare si piper. Umpleti blatul cu ciupercile calite. Presarati deasupra 150 g cascaval dat pe razatoarea mare si rulati blatul.
Puneti rulada intr-o tava, pe hartie de copt, presarati-o cu cascavalul ramas dat pe razatoarea mare si puneti rulada la cuptor, pentru 10-15 minute. Lasati rulada sa se raceasca putin, apoi taiati-o in felii de circa 2 cm grosime.

Rulada cu ciuperci

Rulada cu ciuperci


Pofta buna!