Salata verde ajuta digesti

Verdeturile si legumele de primavara ajuta digestia si sunt ideale pentru o cura de detoxifiere a organismului, la indemna oricui. O salata racoritoare va combina cat mai multe dintre aceste ingrediente, cu tot cu vitaminele si mineralele lor, indispensabile corupului tau, iar salata verde, in special, se va ocupa de tranzitului intestinal si activitatea fiicatului.

Alimente minune anti-îmbătrânire

Sănătatea se menţine cu o combinaţie de alimente, nu doar cu proteine sau crudităţi. Aflaţi ce nu ar trebui să vă lipsească din dietă pentru a trăi mult şi bine. Bazaţi-vă pe legume şi fructe cât mai colorate “Aici intră gama antioxidanţilor, alimentele care luptă cu radicalii liberi, responsabili de îmbătrânire. Vorbim de legume şi fructe cât mai colorate”....

This is default featured slide 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

Salata verde cu masline si rosii

Pentru aceasta primavara, incearca o reteta usoara, din salata verde , rosii si masline. Fa un dressing simplu si bucura-te de verdeata de primavara...

joi, 31 mai 2012

Rulada cu pipote


O reteta delicioasa de rulada cu pipote din: unt, faina, lapte si pipote.
Ingrediente:
pentru blat:
  • 100 g unt
  • 5 linguri cu varf de faina
  • 2 cani de lapte
pentru umplutura:
  • 200 g pipote fierte data prin masina de tocat


Mod de preparare:
Fierbe totul ca o ciulama. Cind s-a răcit, adaugă patru ouă întregi, unul cîte unul. Tapetează tava de la aragaz cu făină şi toarnă compoziţia. Cînd se rumeneşte, scoate-o din cuptor pe o hîrtie de copt.
: La compoziţia de drob (pipotele), se adaugă sare, piper şi verdeaţă. Se rulează blatul cu drobul cu tot cu hîrtie şi se lasă pînă se răceşte. Se pune într-o tavă potrivită. Cînd se pune în tavă, renunţă la hîrtie.
Deasupra se toarnă 2 linguri de smîntînă şi caşcaval. Se dă la cup­tor 10 minute pînă se rumeneşte şi apoi se taie felii.

Rulada cu pipote

Sos dulce-acrisor


O reteta de sos dulce acrisor din: faina de porumb, otet, zahar brun, suc de ananas si sos de soia.

Ingrediente:
  • o linguriţă şi jumătate de făină de porumb
  • 3 linguri de oţet
  • 2 linguri de zahăr brun
  • 3 linguri suc de ananas 2 linguri sos de roşii
  • 2 linguriţe sos de soia

Mod de preparare:
Dizolvaţi făina de porumb într-o linguriţă şi jumătate de apă şi daţi-o deoparte. Adăugaţi ingredi­entele rămase într-o cratiţă mică şi aduceţi-le la fier­bere. Când compoziţia clocoteşte, micşoraţi focul, adăugaţi făină de porumb cu apă şi bateţi cu telul cinci minute, până când se îngroaşă.
Serviţi-l fierbinte. Acest sos poate fi asociat foarte bine cu carnea de porc prăjită, creveţi şi pui sote, putând fi utilizat şi ca sos pentru înmuiat.

Sos dulce-acrisor