duminică, 1 iulie 2012

Ciorba pescareasca

Ciorba pescareasca este o reteta deosebita de mancare. Ciorba se serveste calda, cu ardei iute si mamaliguta fierbinte.
Ingrediente ciorba pescareasca:

500 g crap fara cap
500 g somotei
500 g biban sau platica
400 g hamsie
250 g morcov
250 g albitura
500 g ceapa
100 ml ulei
1 kg rosii
1,5 l bors
50 ml otet
sare, patrunjel, leustean verde

Modul de preparare a retetei:

Se curata zarzavatul, se taie bucati subtiri si se pune la fiert impreuna cu ceapa tocata marunt si uleiul.
Separat se fierb hamsiile, se trec printr-o strecuratoare si se pune in oala cu ciorba. 
Se fierbe borsul separat si se adauga la ciorba de peste.
Se curata restul pestelui, se spala, se taie in bucati si se pun in oala cu ciorba. 
Se lasa sa fiarba 10 minute, apoi se adauga rosiile curatate de coaja si taiate in felii, se potriveste de sare, se acreste dupa gust cu otet. 
Se mai lasa pe foc 5 minute, apoi se da oala cu ciorba pescareasca deoparte, se presara frunzele de leusteansi patrunjel, tocate marunt.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu