vineri, 18 mai 2012

Supă de găină cu tăieţei de casă


O reteta de supa de faina cu taitei de casa din: gaina sau pui, morcovi, ceapa, patrunjel, telina, boabe de piper, sare, ou si faina.

Ingrediente:
  • 1/2 găină sau 1 pui mare
  • 3-4 morcovi
  • 1 ceapă
  • 1 rădăcină pătrunjel cu frunze
  • 1 ţelină
  • 10-12 boabe de piper
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • sare
pentru tăieţei:
  • 1 ou
  • 4 linguri faină

Mod de preparare:
Spală oul şi sparge-1 în farfurie, adaugă apă cât încape în coaja de ou, un praf de sare şi faină cât cuprinde ca să frămânţi un aluat tare. întinde cu sucitorul o foaie subţire pe o planşetă pe care presari multă faină. Rulează foaia şi taie cu un cuţit ascuţit fâşii subţiri. Pune-le la fiert în apă cu sare.
Spală carnea şi pune-o la fiert cu apă rece cât s-o aco­pere. După 2-3 clocote, aruncă apa, spală carnea şi oala. Pune carnea înapoi în oală şi adaugă 3-4 l de apă rece şi fierbe-o 1 oră cu 10-12 boabe de piper.
Curăţă morcovii, ceapa, ţelina şi rădăcina de pătrunjel cu frunze, spală-le, taie-le bucăţi mari şi pune-le la fiert în supa de carne. Lasă să fiarbă 45 de minute, după care scoate ceapa şi frunzele de pătrunjel. Sărează, după gust, şi mai lasă să fiarbă 15 minute.
Scoate carnea şi adaugă tăieţeii fierţi separat. Pune pătrunjelul verde tocat fin şi lasă să se odihnească 15 minute. Foloseşte carnea pentru alt fel de mâncare.

Supă de găină cu tăieţei de casă

Supă de găină cu tăieţei de casă

Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu