Salata verde ajuta digesti

Verdeturile si legumele de primavara ajuta digestia si sunt ideale pentru o cura de detoxifiere a organismului, la indemna oricui. O salata racoritoare va combina cat mai multe dintre aceste ingrediente, cu tot cu vitaminele si mineralele lor, indispensabile corupului tau, iar salata verde, in special, se va ocupa de tranzitului intestinal si activitatea fiicatului.

Alimente minune anti-îmbătrânire

Sănătatea se menţine cu o combinaţie de alimente, nu doar cu proteine sau crudităţi. Aflaţi ce nu ar trebui să vă lipsească din dietă pentru a trăi mult şi bine. Bazaţi-vă pe legume şi fructe cât mai colorate “Aici intră gama antioxidanţilor, alimentele care luptă cu radicalii liberi, responsabili de îmbătrânire. Vorbim de legume şi fructe cât mai colorate”....

This is default featured slide 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

Salata verde cu masline si rosii

Pentru aceasta primavara, incearca o reteta usoara, din salata verde , rosii si masline. Fa un dressing simplu si bucura-te de verdeata de primavara...

vineri, 1 iunie 2012

Gutui coapte

 
Gutuile coapte la cuptor sunt o reteta de desert simpla, rapida si fara multe calorii. Gutuile coapte se pot servi pudrate cu un pic de zahar vanilat sau cu orez cu lapte etc.
 
Ingrediente:
-gutui
-zahar


Modul de preparare a retetei:
Se spala gutuile, se scobesc la mijloc si se umple golul ramas cu zahar tos. 
Se aranjeaza mai multe gutui intr-o forma termorezistenta sau fiecare gutuie intr-o ceasca de portelan si se dau la cuptor. 
Gutuile coapte sunt gata in aproximativ 1/2 ora.

Mere coapte


Merele coapte la cuptor sunt o reteta de desert care poate fi preparata repede, chiar si de tinerele gospodine. Merele coapte se servesc calde sau reci, pudrate cu zahar vanilat.
Ingrediente
-mere (preferabil ionatane)
-zahar
-unt
-scortisoara

Modul de preparare a retetei:
Merele se spala si se scobesc pentru a se indeparta cotorul, cu grija astfel incat baza sa nu se sparga. 
Se aranjeaza merele intr-o forma termorezistenta sau fiecare mar intr-o ceasca rezistenta de portelan, si se pune in scobitura fiecarui mar 1/2 felie de unt, 1 praf de cutit scortisoara macinata si zahar tos. 
Se dau la cuptor. Merele coapte sunt gata in aproximativ 30 min.

Alba ca zapada

 
Prajitura alba ca zapada este o prajitura foarte gustoasa, care este bine sa fie preparata cu 1-2 zile inainte de a o servi, pentru ca foile sa se inmoaie de la crema si pentru a disparea mirosul de amoniac produs uneori de praful de cop.
Ingrediente alba ca zapada:
Crema:
1/2 l lapte
3 linguri rase cu faina
1 pachet (250 g) unt
275 g zahar
1 lamaie
1 varf de lingurita sare
 
Foi:
500 g faina
100 g zahar
3 oua
6 linguri ulei
3 linguri lapte
praf de copt (pentru 500 g faina)
1 varf de cutit sare fina
2 plicuri zahar vanilat
4 linguri zahar pudra

Modul de preparare a retetei:
Faina se cerne si se amesteca praful de copt si sarea. Cu mixerul cu tel sau cu palete, amestecam laptele, ouale si zaharul, apoi adaugam uleiul. Se pune 3/4 din faina si se inglobeaza treptat in coca, pana cand devine consistenta si incepe sa se desprinda de masa si de pe palme.
 
Din coca rezultata se intind 3 foi. Fiecare foaie se aseaza in tava, pe hartie pergament, apoi se coace in cuptorul aragazului incalzit la 200°C, cu focul mic, in 6 - 10 minute. Dupa primele 5 - 6 minute este bine sa urmarim foile, sa nu se arda. Cand s-au albit inseamna ca sunt coapte, nu este necesar sa se rumeneasca.
Crema de alba ca zapada se pregateste cel mai repede in felul urmator: amestecam 1/2 pahar de lapte cu faina, sa nu aiba cocoloase, iar restul laptelui il punem pe foc. Cand laptele fierbe, adaugam faina dizolvata in lapte, simultan amestecand repede cu paleta sau telul. Continuam sa amestecam in timp ce tinem laptele pe foc, pentru a nu se face cocoloase, insistand la fund deoarece se prinde foarte repede. Dupa ce incepe sa clocoteasca se mai tine 2 - 3 minute pe foc, apoi se pune la racit.
Cand s-a racit la temperatura camerei, utilizam din nou mixerul pentru a amesteca untul si zaharul. Pentru a fi siguri ca zaharul se dizolva, putem freca intai zaharul cu unt sau putem folosi zahar pudra. La crema de alba ca zapada se adauga suc de lamaie si coaja rasa de la 1/2 de lamaie. Impartim crema de alba ca zapada in 2 parti egale.
 
Se pregateste tava in care am copt foile prajiturii alba ca zapada: daca este o tava smaltuita se spala si se lasa sa se usuce, daca nu este smaltuita se imbraca in pergament sau in folie de plastic. Se aseaza prima foaie a prajiturii alba ca zapada, se intinde jumatate din crema. Se repeta cu a doua foaie si restul cremei, apoi se pune ultima foaie. Se acopera cu o foaie de hartie si un tocator pe care asezam o sticla de 2 l sau alta greutate. Se lasa prajitura alba ca zapada pana a doua zi sau chiar mai mult, pentru ca foile sa absoarba umezeala din crema. Apoi, se rasuceste tava cu tot cu tocatorul de lemn astfel incat tava sa ajunga deasupra, si se ridica, lasand prajitura sa stea pe tocator.
Se rasnesc 4 linguri de zahar cu 2 pliculete de zahar vanilat, se rastoarna in sita de ceai si se pudreaza prajitura alba ca zapada.