Salata verde ajuta digesti

Verdeturile si legumele de primavara ajuta digestia si sunt ideale pentru o cura de detoxifiere a organismului, la indemna oricui. O salata racoritoare va combina cat mai multe dintre aceste ingrediente, cu tot cu vitaminele si mineralele lor, indispensabile corupului tau, iar salata verde, in special, se va ocupa de tranzitului intestinal si activitatea fiicatului.

Alimente minune anti-îmbătrânire

Sănătatea se menţine cu o combinaţie de alimente, nu doar cu proteine sau crudităţi. Aflaţi ce nu ar trebui să vă lipsească din dietă pentru a trăi mult şi bine. Bazaţi-vă pe legume şi fructe cât mai colorate “Aici intră gama antioxidanţilor, alimentele care luptă cu radicalii liberi, responsabili de îmbătrânire. Vorbim de legume şi fructe cât mai colorate”....

This is default featured slide 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

Salata verde cu masline si rosii

Pentru aceasta primavara, incearca o reteta usoara, din salata verde , rosii si masline. Fa un dressing simplu si bucura-te de verdeata de primavara...

luni, 14 mai 2012

Oua umplute cu legume


Reteta de oua umplute cu legume o puteti servi la micul dejun sau ca aperitiv pentru masa de pranz sau de seara. Va prezentam mai jos modul de preparare pas cu pas.

Timp de preparare: trei sferturi de ora.

Ingredientele necesare pentru cinci portii de oua umplute cu legume sunt urmatoarele:
  • cinci oua;
  • un cartof;
  • un morcov mic;
  • un castravete murat mic;
  • jumatate de gogosar murat.
Pentru maioneza:
  • un galbenus fiert;
  • un galbenus crud;
  • 100 ml ulei de floarea soarelui;
  • o lamaie;
  • o lingurita de mustar.
Modul de preparare pentru reteta de oua umplute cu legume va este prezentat pas cu pas mai jos:
  1. Puneti la fiert ouale intr-o cantitate suficienta de apa cu putina sare. Dupa ce apa a inceput sa clocoteasca lasati ouale sa fiarba pentru inca cinci minute pentru a va asigura ca galbenusul s-a intarit. Dupa ce s-au fiert bine lasati ouale sa se raceasca in apa rece pentru a fi mai usor de curatat. Cand sunt bine racite, curatati ouale, taiati-le pe jumatate, indepartati-le galbenusurile. Pastrati un galbenus, iar restul galbenusurilor tocati-le marunt. Pastrati albusurile sectionate in frigider pana cand le veti folosi in preparat;
  2. Puneti cartoful la fiert cu un praf de sare. Fierbeti cartoful la foc potrivit, nu incercati sa ii grabiti fierberea pentru ca acesta se va distruge la suprafata in timp ce se va pastra crud in interior. Cartoful este complet fiert in momentul in care il puteti strapunge cu usurinta cu lama unui cutit. Lasati cartoful sa se scurga si sa se raceasca, apoi curatati-l. Tocati cartoful cat mai marunt sau dati-l pe razatoarea mare;
  3. Puneti la fiert morcovul cu un praf de sare, lasati-l sa fiarba pana cand il puteti strapunge cu usurinta cu ajutorul unui cutit. Lasati morcovul sa se raceasca, apoi curatati-l. Dati morcovul fiert prin razatoarea mare;
  4. Treceti castravetele murat printr-un jet de apa rece, apoi indepartati-i extremitatile si tocati-l marunt;
  5. Tocati gogosarul murat marunt;
  6. Preparati maioneza astfel: amestecati bine galbenusul fiert cu cel crud, adaugati o lingura de mustar, condimentati dupa gust cu sare si piper. Mixati pana la omogenizare, apoi treptat adaugati 100 ml de ulei de floarea soarelui. Amestecati cu grija in acelasi sens pentru a evita taierea maionezei;
  7. Amestecati legumele tocate anterior: cartoful, morcovul, castravetele si gogosarul. Adaugati galbenusurile fierte tocate marunt, amestecati bine pana la omogenizare, apoi adaugati treptat maioneza. Amestecati in acelasi sens in care ati amestecat maioneza atunci cand ati preparat-o pentru a evita taierea ei;
  8. Scoateti albusurile din frigider, cu ajutorul unei lingurite adaugati umplutura in adancitura lasata de galbenus, dar si pe marginile albusului. Distribuiti umplutura cat mai uniform. Asezati ouale umplute pe un platou, apoi introduceti-le la frigider pana cand le serviti;
  9. Puteti decora umplutura cu o frunza de patrunjel sau cu fasiute subtiri de gogosar murat;
  10. In cazul in care nu sunt consumate in totalitate introduceti ouale in frigider pentru a evita lasarea maionezei.
Ouale umplute cu legume sunt potrivite pentru orice masa festiva pe care o organizati in casa, ele constituie un aperitiv usor si extrem de gustos. Va recomandam sa le incercati pentru ca in mod sigur le veti savura cu cea mai mare placere.

Va dorim pofta buna!

Saleuri cu cascaval



Tipul retetei: Antreuri

Numarul de portii: 8

Timpul de preparare: 90 Minut(e)

Timpul de gatire: 30 Minut(e)




Ingrediente:


200 g unt,
250 g făină,
1 linguriță oțet,
3 linguri apă,
1/2 linguriță sare,
o lingură zahăr,
150 g cașcaval.
1 linguriță chimen,
1 ou.
  Preparare:

Se prepară un aluat din 200 g făină (cernută), 150 g unt, sare, zahăr, apă, oțet, chimen și 100 g cașcaval ras (pe răzătoarea mică).
Aluatul se frământă bine, se pune într-o folie de plastic și se dă la rece pentru o oră.
50 g unt și 50 g făină se amestecă bine până se formează o pastă omogenă.
Se întinde aluatul de 1 cm grosime, se unge cu un sfert din pasta de unt cu făină și se împachetează bine. ( aducem lateralele spre mijloc, apoi părțile de jos și sus în centru).
Se dă la rece pentru 20-30 minute.
Se repetă operațiunea de încă trei ori.
   La sfârșit se întinde o foaie de 0.5 cm, se unge cu ou, se presară cașcaval și se taie cu o rolă ondulată, de preferat în fâșii lungi de 10 cm și late de 1 cm.
Optional se mai poate presăra și chimen (1-2 lingurițe).

Se asează fâșiile într-o tavă umezită cu apă (în cazul în care nu folosiți hârtie pergament), distanțate între ele să nu se lipească în timpul coacerii.
Se coc la foc mare (220 grade C) pentru 10 minute, sau până se rumenesc ușor deasupra.
Se servesc ca aperitive fie cu bere, vin sau ceai.

Oua umplute cu ciuperci

 
Ingrediente (pt. 2 portii):

- 12 oua

- 4 galbenusuri

- o lingurita mustar

- 100 ml ulei

- 300 g ciuperci

- 100 g unt

- sare

- piper

- putina zeama de lamaie

- cateva frunze de salata verde si masline pentru decor



Mod de preparare:

Se fierb ouale tari. Cand sunt gata se pun in apa rece si se lasa la racit.

Se curata ciupercile si se spala apoi se taie cubulete maruntele.







 Se pune untul la topit intr-o cratita apoi se da drumul la ciuperci. Se adauga zeama de lamaie. Se lasa pe foc pana se inmoaie.



Fiecare ou se taie in doua pe lungime.

Se scot galbenusurile si se impart in doua.

Jumatate se trec prin sita si se amasteca cu galbenusurile crude si cu o lingurita de mustar. Se adauga uleiul putin cate putin si se amesteca mereu pana ce maioneza este gata.

Cealalta jumatate de galbenusuri se trece prin sita apoi se amesteca cu ciupercile.Se adauga si jumatate din maioneza, sare si piper dupa gust.

Se pune pe un platou salata verde apoi se adauga ouale. Se orneaza cu maioneza si cu masline.

Pofta buna.