luni, 14 mai 2012

Oua umplute cu legume


Reteta de oua umplute cu legume o puteti servi la micul dejun sau ca aperitiv pentru masa de pranz sau de seara. Va prezentam mai jos modul de preparare pas cu pas.

Timp de preparare: trei sferturi de ora.

Ingredientele necesare pentru cinci portii de oua umplute cu legume sunt urmatoarele:
  • cinci oua;
  • un cartof;
  • un morcov mic;
  • un castravete murat mic;
  • jumatate de gogosar murat.
Pentru maioneza:
  • un galbenus fiert;
  • un galbenus crud;
  • 100 ml ulei de floarea soarelui;
  • o lamaie;
  • o lingurita de mustar.
Modul de preparare pentru reteta de oua umplute cu legume va este prezentat pas cu pas mai jos:
  1. Puneti la fiert ouale intr-o cantitate suficienta de apa cu putina sare. Dupa ce apa a inceput sa clocoteasca lasati ouale sa fiarba pentru inca cinci minute pentru a va asigura ca galbenusul s-a intarit. Dupa ce s-au fiert bine lasati ouale sa se raceasca in apa rece pentru a fi mai usor de curatat. Cand sunt bine racite, curatati ouale, taiati-le pe jumatate, indepartati-le galbenusurile. Pastrati un galbenus, iar restul galbenusurilor tocati-le marunt. Pastrati albusurile sectionate in frigider pana cand le veti folosi in preparat;
  2. Puneti cartoful la fiert cu un praf de sare. Fierbeti cartoful la foc potrivit, nu incercati sa ii grabiti fierberea pentru ca acesta se va distruge la suprafata in timp ce se va pastra crud in interior. Cartoful este complet fiert in momentul in care il puteti strapunge cu usurinta cu lama unui cutit. Lasati cartoful sa se scurga si sa se raceasca, apoi curatati-l. Tocati cartoful cat mai marunt sau dati-l pe razatoarea mare;
  3. Puneti la fiert morcovul cu un praf de sare, lasati-l sa fiarba pana cand il puteti strapunge cu usurinta cu ajutorul unui cutit. Lasati morcovul sa se raceasca, apoi curatati-l. Dati morcovul fiert prin razatoarea mare;
  4. Treceti castravetele murat printr-un jet de apa rece, apoi indepartati-i extremitatile si tocati-l marunt;
  5. Tocati gogosarul murat marunt;
  6. Preparati maioneza astfel: amestecati bine galbenusul fiert cu cel crud, adaugati o lingura de mustar, condimentati dupa gust cu sare si piper. Mixati pana la omogenizare, apoi treptat adaugati 100 ml de ulei de floarea soarelui. Amestecati cu grija in acelasi sens pentru a evita taierea maionezei;
  7. Amestecati legumele tocate anterior: cartoful, morcovul, castravetele si gogosarul. Adaugati galbenusurile fierte tocate marunt, amestecati bine pana la omogenizare, apoi adaugati treptat maioneza. Amestecati in acelasi sens in care ati amestecat maioneza atunci cand ati preparat-o pentru a evita taierea ei;
  8. Scoateti albusurile din frigider, cu ajutorul unei lingurite adaugati umplutura in adancitura lasata de galbenus, dar si pe marginile albusului. Distribuiti umplutura cat mai uniform. Asezati ouale umplute pe un platou, apoi introduceti-le la frigider pana cand le serviti;
  9. Puteti decora umplutura cu o frunza de patrunjel sau cu fasiute subtiri de gogosar murat;
  10. In cazul in care nu sunt consumate in totalitate introduceti ouale in frigider pentru a evita lasarea maionezei.
Ouale umplute cu legume sunt potrivite pentru orice masa festiva pe care o organizati in casa, ele constituie un aperitiv usor si extrem de gustos. Va recomandam sa le incercati pentru ca in mod sigur le veti savura cu cea mai mare placere.

Va dorim pofta buna!

1 comentarii: