vineri, 18 mai 2012

Rulada din piept de pui

 
Rulada din piept de pui, branza Gorgonzolla si felii apetisante de sunca.
Ingrediente rulada din piept de pui:
  • 4 piepti de pui, fara piele, dezosati
  • 300 g branza gorgonzolla
  • 20 - 30 felii de sunca (bacon, prosciutto crudo, pancetta)
  • ulei de masline
  • sare, piper

 Modul de preparare a retetei:
Se preincalzeste cuptorul la 200 C.

Se foloseste un ciocan de carne pentru a bate pieptul de pui pana ajunge la grosimea de 1/2 cm, in acelasi mod ca pentru snitelele de pui. Carnea de pui fiind foarte frageda, se recomanda folosirea unei folii de plastic pentru invelirea in prealabil a pieptului de pui, evitandu-se astfel sfaramarea acestuia.

Se aseaza 6 felii de sunca pe un tocator de lemn, una langa cealalta. Se aseaza gorgonzolla in mijlocul pieptului de pui, se condimenteaza si se ruleaza. Se ridica ruloul astfel format si se aseaza pe feliile de sunca. Acestea se infasuoara in jurul ruloului, pentru a-i mentine forma.

Se unge o tava cu ulei de masline, se aseaza ruladele din piept de pui in aceasta si se da la cuptor 20 - 25 de minute.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu