vineri, 18 mai 2012

Taitei de casa

Descrierea retetei:

Se pot intrebuinta imediat sau se pastreaza in saculet de panza sau punga de hartie si se folosesc la nevoie. Sunt foarte gustosi in supe sau in retetele de gulas.
Ingrediente taitei de casa:
2 oua
300 g faina
2 linguri sifon sau apa
1/2 lingurita sare.

Modul de preparare a retetei:
 
Se cerne faina, se face un loc la mijloc, in care se sparg ouale, se pune apa si sarea, se amesteca mai intai cu o lingurita si apoi cu mana, adaugand putina apa sau faina daca mai este necesar, pentru a obtine un aluat mai consistent.
 
Dupa ce aluatul este bine framantat (daca taiem cu un cutit aluatul se vad mici basicute), se acopera cu un servet si se lasa sa se odihneasca 10-15 minute. 
Se intind apoi doua foi cat se poate de subtire, se lasa sa se zvante 10 minute, se presara cu faina, se ruleaza si se taie taitei cat mai subtiri. Se imprastie apoi taiteii pe masa sau pe un servet si se lasa sa se usuce.
 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu