vineri, 18 mai 2012

Spaghete bologneze

Descrierea retetei:

O delicioasa reteta de spaghete. Se serveste farfuria de spaghete cu sosul fierbinte deasupra lor si presarate cu parmezan si busuioc proaspat.
 
Ingrediente spaghete bologneze:
250 g spaghete
200 g carne tocata
2 rosii
o ceapa de marime mijlocie
1 ardei gras
1 morcov
1 dovlecel mic
3 linguri ulei
200 ml suc de rosii, busuioc, sare , piper
 
Modul de preparare a retetei:

Se fierb spaghetele conform instructiunilor, in apa cu sare. Cand sunt fierte se scurg si se spala cu apa rece, pentru a nu se lipi intre ele.

Intre timp se oparesc rosiile si se decojesc, se taie cubulete. Se toaca marunt ceapa, usturoiul, ardeiul taiat fideluta, dovlecelul taiat cubulete si rosiile se pun la calit in ulei intr-o cratita. Morcovul se da pe razatoare si se caleste si el. Cand au capatat o culoare aramie se adauga carnea tocata si se tine pe foc iute 5 min, amestecand pentru a nu se prinde.

Se adauga sucul de rosii, 1/2 lingurita busuioc uscat, sare, si se lasa sa fiarba la foc mic, 20 min, acoperind cratita cu un capac. Daca este necesar, putem adauga un pic de apa fierbinte. Cand este gata se gusta de sare, se adauga piper dupa gust.

Se aranjeaza pe o farfurie spaghetele si se pune sos deasupra. Daca va ramane sos, poate fi consumat a doua zi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu