luni, 11 iunie 2012

Clatite cu ciuperci (bureti)

 
Un fel de mancare exceptional, care poate fi gatit in scurt timp.
Ingrediente clatite cu ciuperci (bureti):
Ingredient pentru 10 clatite:
150 g faina
1 ou
300 ml lapte
100 ml ulei
sare
Umplutura:
800 g ciuperci
1 lingura ceapa taiata marunt 1 ou
1 varf de cutit piper pisat
1 lingura faina
1 pahar lapte
1 lingura patrunjel verde tocat
sare.
Pentru prajit:
2 oua
150 g pesmet
ulei.

Modul de preparare a retetei:
Se amesteca laptele, oul, faina si un praf de sare. Compozitia de clatite se prepara utilizand un mixer, pentru a nu se forma cocoloase. Se adauga faina pana cand compozitia capata consistenta unei smantani. Se prajesc intr-o tigaie, pe ambele parti. Daca in timpul prajirii compozitia se ingroasa, se poate adauga un pic de apa minerala, pentru a deveni mai fluida.
Ciupercile curatate, spalate bine si tocate marunt se inabusa in uleiul incins impreuna cu ceapa. Se adauga sare, piper, patrunjel verde si faina desfacuta in laptele rece. Se amesteca bine si se mai fierbe 2-3 minute. Cu acest amestec racit se umplu clatitele si se ruleaza (cu capetele inauntru pentru a pastra umplutura). Fiecare clatita se trece prin ou si pesmet. Se prajesc in ulei si se servesc imediat, ca atare, sau cu smantana putin incalzita.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu