miercuri, 5 septembrie 2012

Friptura de vita in sos de vin

Friptura de vita in sos de vin

O reteta delicioasa de friptura de vita in sos de vin din: ceapa, telina, morcov, cimbu, vin rosu, otet, boabe de piper, foi de dafin, file de vitel, ulei, paine de secara, ceapa, slaninuta, unt, vin rosu, supa de vita, ienibahar, cuisoare, stafide si sare.

Ingrediente:
  • 1 ceapă
  • 100 g ţelină
  • 1 morcov
  • 1 linguriţă cimbru tocat
  • 1 l vin roşu
  • 200 g oţet
  • 1 linguriţă boabe de piper
  • 2 foi de dafin
  • 800 g file de viţel
  • 5 linguri ulei
sos:
  • 100 g pâine de secară uscată
  • 1 ceapă
  • 50 g cubuleţe de slăninuţă
  • 1 lingură unt
  • 300 ml vin roşu
  • 500 ml supă de vită
  • 5 boabe de ienibahar
  • 3 cuişoare
  • 50 gstafide
  • sare

Mod de preparare:
Se taie cuburi legumele; se toacă cimbrul. Se amestecă împreună cu vinul, oţetul şi mirodeniile; se aşază carnea în această marinată şi se lasă să stea cca 8 ore. Se şterge şi se prăjeşte în ulei. Se strecoa­ră marinata şi se încălzeşte la 80°C.
Se adaugă carnea şi se lasă să se înăbuşe înăuntru 1-1/2 ore. Se mărunţeşte pâinea de secară, eventual se dă prin maşina de tocat. Se toacă ceapa. Se prăjesc cubuleţele de slăninuţă în unt şi se sting cu puţin vin; se lasă să fiarbă până ce-şi reduce volumul.
Se repetă procedeul până ce vinul se epuizează. Se toarnă supa şi se adaugă mirodeniile; se dă în fiert şi se lasă să-şi reducă volumul, apoi se strecoară. Se adaugă pâinea de secară şi stafidele. Se condimentează cu sare şi piper.

Friptura de vita in sos de vin

Friptura de vita in sos de vin
Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu