marți, 8 mai 2012

Baba ghanoush

Specifică bucătăriilor levantine, baba ghanoush (cunoscută şi ca baba ghannoug sau baba ghanouj) este unul dintre cele mai populare aperitive în ţări precum Liban, Siria sau Iran şi este nelipsit de la nicio masă. Gustul specific al baba ghanoush-ului este dat de prezenţa pastei de susan (tahini).

Porţii: 6
Timp de preparare: 40 de minute



 Ingrediente:
  • 2 vinete potrivit de mari
  • 3 căţei de usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 3 linguri zeamă de lămâie
  • 3 linguri tahini
  • 1 lingură ceapă verde(opţional)
  • 2 linguri de pătrunjel tocat proaspăt
  • sare şi piper
  • lipii şi roşii pentru servire
Preparare:
  1. Coaceţi vinetele pe plită sau flacără directă până când coaja s-a înnegrit şi miezul s-a înmuiat.
  2. Introduceţi vinetele timp de 1 minut în apă foarte rece.
  3. Curăţaţi coaja vinetelor şi puneţi-le la scurs într-o sită timp de 15 minute.
  4. Pasaţi vinetele.
  5. Amestecaţi pasta de vinete cu usturoiul pisat, zeamă de lămâie, uleiul de măsline, tahini, ceapă verde tăiată fin, frunze de pătrunjel tocat, sare şi piper.
Baba ghanoush se serveşte după ce a stat minim 2 ore la rece, cu lipii şi roşii.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu